ENTREVISTA A; RAFAEL VERDEGUER

 
 
   
 
 
  Passejant pel barri del Carme
   
  01 de Novembre de 2009
   
   
Rafael Verdeguer


Anar Arrere

Entrevistes

Inici

Benvolguts amics i amigues, hui estem junt a un home jove que degut a la manera de viure la seua sexualitat, en moltes ocasions ha sentit en les seues carns el rebuig de moltes persones, benvolguts amics i amigues, hui estem junt a Rafael Verdeguer.

Benet –  Hola Rafael. ¿Cóm va?

Rafael –  Hola molt bon dia, molt be, encantant de que me realises esta entrevista.

Benet –  Vaig a començar dient que eres el coordinador de RVGL (Regne de Valéncia Gais i Lesbianes). ¿Qué és exactament RVGL i quines metes perseguix?

Rafael – Regne de Valéncia Gais i Lesbianes, és la primera associació Lesbica, Gai, Transexuals i Bisexual LGTB que naix desde dins del món Valencianiste, per a netejar eixa image que té de clavar-nos a tots dins del mateix sac, i anar a l'orgull gai en una Real Senyera i que vinga algú a dir-te que això no és compatible ya que el Valencianisme es homofòbic.

Nostra associació vol reivindicar els drets dels LGTB, i lluitar contra l'homofòbia vinga del lloc que vinga, ademés de realisar activitats conjuntes tant en associacions Valencianistes com del moviment LGTB Valencià.

Benet – Tradicionalment existix un estereotip d'homosexual en el cap (siga home o dòna). ¿Actualment, eixe estereotip seguix sent el mateix? o si ha canviat, ¿en que ha canviat?

Rafael – Fa anys l'estereotip d'un home homosexual era un home vestit de dòna, actualment això ha canviat per que hui per hui els homosexuals tenim cada un la forma de vestir que més nos agrade, pijo, gòtic, heavi.... també en això ha fet molt la televisió en chics i chiques que viuen normal convivint en heterosexuals en l'única diferència de que a l'hora d'amar o de fer l'amor és en el mateix sexe.

Benet – A hores d'ara, ¿les persones homosexuals i les heterosexuals tenen els mateixos deures, dret i privilegis en qualsevol aspecte de la vida? (Treball, família, amics, relacions socials, educació...)

Rafael – En el terme llegal Sí, pense yo que en el treball encara falta un poquet, pero en relacions socials tot lo món té hui per hui un amic o familiar homosexual, transexuals o bisexual.
  

  Rafael Verdeguer lluint la bandera Gai multicolor
Rafael Verdeguer lluint la bandera Gai multicolor
 
  Benet – Els matrimonis entre homosexuals, ¿està tractant-se com toca des de tots els aspectes? (Socials, jurídics, governamentals, religiosos...) ¿I per part de totes les persones?

Rafael – Encara hi ha alguns juges o alcaldes de pobles que no volen casar-nos per la condició religiosa que tenen, pero en política no mana si yo soc ateu, catòlic o musulmà, mana la llei i la gent que treballa per la millora de la calitat del poble, en temes religiosos, yo personalment me considere catòlic no practicant per que l'iglésia no nos respecta, encara que m'alegre del naiximent de la primera iglésia per a celebrar bodes homosexuals en Sagunt, i espere també que no siga l'última per a tots els homosexuals catòlics que puguen anar sense que els diguen que ser homosexual o transexual siga un pecat mortal. en Política encara queden molts partits en la seua política de família tradicional, encara que des de el moment que yo me case, forme la meua família. Han d'evolucionar i no viure en el passat.

Benet – ¿Veus possible en un futur ya siga pròxim o lluntà, que desaparega l'homofòbia?

Rafael – Pense que sí, l'homofòbia en l'actualitat en chiquets de 15 anys no existix pràcticament, en 2 o 3 generacions estarà erradicada.

Benet – ¿Qué supon el Dia de l'Orgull Gai per a colectius com el RVGL que tu coordines?

Rafael – El dia de l'orgull gai per a mi i per al colectiu RVGL, és doblement important, primer per ser el dia que se reivindiquen els drets dels homosexual dels Valencians, que poc a poc se celebra l'orgull gai a banda de Valéncia, Castelló en molts pobles com Carcaixent, Gandia i alguns pobles més de la Safor i creixent. I segon per que som els únics que portem en orgull nostres senyes d'identitat.

Benet – ¿Qué els diries a totes eixes persones que pensen que l'homosexualitat és una malaltia que s'ha de curar?

Rafael – Yo els diria que els Romans s'anaven a les saunes i ho passaven molt be, i despés tenien a les seues dònes i no passava res per gitar-se en hòmes, l'homosexualitat existix des de sempre, l'homofòbia és tindre por a dos persones que s'amen del mateix sexe, no respectar això si que és una malaltia, i nosatres no fem res més que viure nostra vida igual que un heterosexual, encara que molts van de yo no soc homofòbic per tindre amics gais, pero després són els primers en dir que això és una cosa anormal.
 

 

Baix de l'arc central de les Torres de Serrans
Baix de l'arc central de les Torres de Quart
 

 

Benet – ¿És cert eixe típic tòpic de que tots els hòmens portem dins una part femenina?

Rafael – Sí, tot home té un poc de dòna, i tota dòna un poc d'home, pero no necessàriament per tindre ploma ha de ser homosexual, hi ha també un atre tòpic que diu que tots som bisexuals, sols que nos agrada més una part que l'atra.

Benet – Ara ha aplegat el moment de fer-te un parell de preguntes en un to un tant més distés, i vaig a començar per preguntar-te. En arribar l'estiu, ¿un bon bany en les nostres plages o unes escaladetes a les nostres montanyes?

Rafael – Yo des de chicotet sempre he anat a un poble de la Serrania a estiuejar, i no tinc res en contra de la montanya per que he creixcut allí, pero a mi sempre me tira més la plaja, l'aigua, l'arena.

Benet – Si Tingueres la possibilitat de poder convertir-te en un personage, ya siga de ficció o real, ¿En qual t'agradaria convertir-te?

Rafael – Yo crec que en Jaume I, ya que va respectar als habitants àraps Valencians i per això tinguérem una gran economia, crec que és un gran signe de respecte i tolerància.

Benet – Una volta en este punt de l'entrevista, sempre convide a l'entrevistat a que puga dir tot allò que vullga dir i compartir en nosatres, i que no li haja preguntat.

Rafael – Puix que dir, que convidem a fer-se soci de Regne de Valéncia, Gais i Lesbianes a totes les persones que defenguen l'igualtat dels homosexuals, independentment de la seua condició sexual, que siguen tolerants, que la lluita per l'igualtat és cosa de tots. El 11 d'agost celebràrem el nostre primer aniversari llegal en estatuts, encara que portem 2 quasi 3 de en fulla uep, aprofite per a deixar nostra pagina web www.gaisilesbianes.org a on podreu seguir nostres activitats i nostre treball.

Moltes gràcies Rafael per haver-nos fet costat i dedicar-nos uns minuts per a realisar esta entrevista, i com sempre dic en aplegar ací, quede per sancer a la teua disposició.

Rafael – Gràcies a tu també per convidar-me.
  

  En la plaça del Tossal
En la plaça del Tossal
 

Rafael Verdeguer
Rafael Verdeguer
 

Rafael Verdeguer i Joan Benet baix l'estàtua a, El Palleter
Rafael Verdeguer i Joan Benet baix l'estàtua a, El Palleter
 

Rafael Verdeguer
Rafael Verdeguer

 
 

 
 
Usuaris en llínea Grup LLVS   -   Octubre 2006 Amunt