ENTREVISTA A; ELEAZAR AGUILERA

 
 
   
 
 
  Passejant pel Passeig Marítim de Valéncia.
   
  07 de Juny de 2011
   
   
Eleazar Aguilera


Anar Arrere

Entrevistes

Inici

  

Hola amics, hui de nou estic en un home que és un diamant en brut per al valencianisme i per a la música. Que els grups de rock i heavy prenguen nota que acaba d'aplegar, SEDITIONEM, de la mà del nostre amic, Eleazar Aguilera.

Benet – Hola Eleazar, si te pareix be, anem a començar per una pregunta imprescindible. ¿Quan naix en tu eixe 'amor' cap a la música? Sobre tot cap a la música rock i heavy

Eleazar – Als 5 anys més o manco, (que yo m’enrecorde, pot ser abans) anava a casa de mon yayo i mon tio Manolo (germà de ma mare) tocava la guitarra i yo me quedava en la boca oberta, també em ficava música com Led Zeppelin, Jimmy Hendrix, etc. Mon pare també em ficava algun disc de rock com AC/DC, Status Quo, Leño, etc i per últim el meu atre tio Manolo (germà de mon pare) em ficava música ya més heavy com Metallica, Iron Aaiden, Megadeth, etc. Digam que aixina escomencí, de totes maneres hui escolte música de tots els estils, especialment si té guitarra és la meua perdició, je, je, je.

Benet – Tots tenim els nostres referents. Qué grups han segut els teus referents.

Eleazar – Digam que escomencí en Jimmy Hendrix i Joe Satriani, ídols per a mi de la guitarra, i com a grups ,el que més m'ha marcat ha sigut Metallica, encara que sempre descobrixes en el temps grans inspiracions.
  

 

Eleazar
   Eleazar lluint com una moneda nova
     

 

Benet – Esta pregunta va en un poquet de mala llet... ¿A qué grup no t'agradaria que el teu grup es pareguera mai?

Eleazar – A ningun grup panca, je, je, je, je.

Benet – Seditionem, és un nom un tant sugerent. ¿Qué vol dir, si vol dir alguna cosa, i per qué eixe nom?

Eleazar – Seditionem és una paraula llatina, se la devem al nostre baixiste Nacho, i vol dir “rebelió” i crec que és un nom ideal per ad este proyecte, ya que hui no hi ha cap grup de rock/heavy en valencià.

Benet – ¿Quines formeu el grup actualment? I ¿Qué mos pots dir de cada u en respecte al rol que tenen cadascú en el grup?

Eleazar – Puix el grup lo formem:

Paula: Cantant. Sempre esta ahí quant se li necessita. Ajuda en tot lo que faça falta.

Nacho: Baixiste. Disciplinat pero sempre en les seues bromes i buscant el bon rollo en el grup.

Rubén: Bateria. És entusiasta i sempre mos ompli d'energia en la seua personalitat efervescent.

Jesús: Guitarriste. Sempre positiu, somrient i en ganes de rock, je, je.
 

  Eleazar
Eleazar comparte en tots mosatros uns minuts
  
 

Benet – Ara be. Sabem que estàs molt unit al Grup d'Acció Valencianista, i ademés eres un habitual usuari de la llengua valenciana. Aixina que esta pregunta era d'esperar, ¿Cóm veus en l'actualitat a la nostra llengua valenciana?

Eleazar – Puix es una vergonya lo que li ha passat per culpa dels interessos / política.

Pero yo soc prou positiu i pense que el temps fica tot en son lloc i que la veritat sempre guanya tart o pronte.

Benet – Dins del repertori de Seditionem, ¿podem trobar cançons en valencià i en castellà?

Eleazar – Per supost. Crec que hem d'aplegar al major públic, per ad això fem us de les dos llengües.

Benet – Hi ha molts grups, com Dover, que sent espanyols canten en anglés, ¿teniu pensat cantar en anglés?

Eleazar – Com dia en la anterior pregunta, crec que lo millor és que apleguem al major públic possible aixina que també hi hauran cançons en anglés.

Benet – ¿Per a quan podrem fruir del primer disc de Seditionem?

Eleazar – Pronte gravarem un senzill, tenim pensat fer una maqueta i ya després gravar disc, demane paciència, je, je, je.

Benet – Ara si te pareix be, vaig a fer-te un parell de preguntes en un to un poquet més distés. ¿A qué personage, viu o mort, li dedicaries una cançó? I, ¿a qual no se la dedicaries mai en la vida?

Eleazar – Be, des de la primera actuació del grup vaig apostar per fer-li un homenage a un cantant que ha segut i és un símbol per al rock i el heavy, “Ronnie James Dio”, que morí fa un any, tocant una versió d'una cançó seua.

I referent a la pregunta de a quí no li dedicaria mai una cançó,a ningú traïdor que com Judes se ven per diners donant-li l’esquena a la seua pàtria.

Benet – La guitarra i la dòna es pareixen en... (Si és que es pareixen en alguna cosa.)

Eleazar – Tenen molt en comú, les curves seductores, la sensibilitat, el sentiment que transmeten, la energia, la dolçor, el misticisme que guarden, la noblea... i també que hem de saber com tocar-les, je, je, je.

Benet – I ara per a acabar, et vaig a deixar, com sempre faig a tots els entrevistats, que digues tot allò que cregues que has de compartir en tots mosatros, i que no t'haja preguntat.

Eleazar – Donar-te les gràcies per fer-me l'entrevista que per a mi és tot un honor i dir a tots els valencianistes de cor que mai es rendixquen, que gràcies ad ells Valéncia continua viva i digna i recobrarà la seua antiga esplendor, com be mereix. Un abraç molt gran a tots i vixca lo Regne de Valéncia.

Moltíssimes gràcies pel teu temps, i que seguixquen els èxits de Seditionem. I com sempre, quede a la teua disposició. Un abraç molt blau
 

  Seditionem
El Grup SEDITIONEM, en una actuació en el Saló d'Actes del Grup d'Acció Valencianista
 

Eleazar
Eleazar en el Passeig Marítim

Eleazar
Eleazar en un joc de chiquets

Eleazar i Benet

Eleazar i Joan Benet 
   
 

 
 
Usuaris en llínea Grup LLVS   -   Octubre 2006 Amunt