JOAN BENET RODR═GUEZ i MANZANARES

 
     

 
  Data de Publicaciˇ
Divendres
23 de Marš de 2007
   
  Artícul 034
   
  Anar a l┤Inici
   
   
   
   
ART═CUL
 
 
1903 - 2007 L'HISTĎRIA REESCRITA
 

Josep Aladern, (1869-1918). Persona important dins del mˇn catalÓ, en l'any 1903 Ús preguntava encara si "Lo Catalß ┐╔s Idioma o Dialecte?

╔s important que a principis del sigle XX, una persona com Joseph Aladern Ús pregunte per este punt en concret, mÚs encara si llegim un poquet el llibre, puix arribem a conclusiˇ que recolzen per sancer el fet de que el catalÓ mai ha sigut idioma, i aixina seguix.

En 1903, So Aladern Ús pregunta en veu alta si el catalÓ Ús idioma o dialecte, pero no Ús fins a que el quÝmic Pompeu fa lo que li demanen per a construir el catalÓ modern, i aix˛ no passa fins a mitat del sigle XX mÚs o manco, pero ara, en 2007, per posar una data, els pancatalanistes no paren de dir que valenciÓ, catalÓ i balear sˇn la mateixa llengua.

A vore senyors, anem a ser sÚrios, el balear Ús incl˛s mÚs antic que el valenciÓ, i el valenciÓ tinguÚ el seu Sigle d'Or de les seues Lletres Valencianes en el sigle XV, ┐Cˇm Ús possible que siguen la mateixa llengua si incl˛s a principis del sigle XX els catalans no sabien que parlaven?


Lo catalÓ ┐Idioma o dialecte? - Joseph Aladern
 

Pero pijor encara Ús que els mateixos pancatalanistes no deixen de dir per tot arreu que que el valenciÓ Ús una variant del catalÓ.

Una atra volta hem de ser sÚrios, ┐Cˇm pot ser el valenciÓ una variant del catalÓ, quan l'Idioma ValenciÓ tinguÚ un sigle d'Or de les seues Lletres Valencianes, í5 sigles! abans de que els catalans saberen que parlaven.

Es trist vore com l'hist˛ria se reescriu avant de tots sense que ning˙ diga res.

En l'escaneig de la fulla que ha arribat a les meues mans, grÓcies ad un amic, podem vore que l'eixemplar de l'obra de la que estem parlant Ús troba en la, "Biblioteca de Montserrat".

Els pancatalanistes saben tota la veritat, íCˇm Ús ll˛gic! Pero estan gastant-se una cantitat de diners impressionant en fer que l'hist˛ria siga com ells volen que siga, Ús com dir, "Estem creant-nos l'hist˛ria a la nostra mida".

 
 
 
Usuaris en llÝnea Grup LLVS   -   Octubre 2006 Amunt