JOAN BENET RODRÍGUEZ i MANZANARES

 
   

 
  Data de Publicació
Dilluns
23 d'octubre de 2006
   
  Artícul 023
   
  Anar a l´Inici
   
 
   
   
ARTÍCUL
 
 
CARTA OBERTA A SO MORATINOS II
 

Carta oberta a So Moratinos, Ministre d’Assunts Exteriors i Cooperació.

Molt estimat Moratinos, en la decisió presa per vosté de solicitar el reconeiximent de la llengua, de l'idioma valencià en la U.E. no és que haja obert una ferida en ningú, és a soles que a posat el dit en la llaga d’una ferida que està oberta més temps del que tenim vosté i yo junts, i yo ya pentine canes.

A la meua volguda llengua valenciana se li pot ajudar de dos formes, fent-lo de cor, com és el meu cas, o simplement, fent-lo en la llei en mà, que és el seu cas.

Ajudant a la llengua de cor és pot caure un poc en la vehemència, pero ajudant-la en la llei en la mà, a soles ha de complir i fer complir la llei, sense més, i això vosté sap fer-ho.

Vosté ha complit en la seua obligació de demanar que la meua volguda llengua valenciana estiga reconeguda com a tal en la U.E., pero hi ha persones d’una atra comunitat espanyola, que han clavat el crit en el cel… ¿No s’ha preguntat vosté perqué? La resposta és molt senzilla. Si vosté o qualsevol persona, llig llibres d’història que no hagen segut revisats per la maquinària pancatalanista, és dona conte sense donar moltes voltes al tema, que si al que fora territori de la corona d’Aragó, hui denominat Catalunya, se li lleva de colp tot lo que li han furtat al Regne de Valéncia, al Regne de Mallorca i al Regne d’Aragó… és queda en pilotes, és queda com realment és, un poble sense història, un poble sense passat, puix tot el passat que s'atribuïxen, (Joanot Martorell, Ramon Llull, La bandera, inclòs els castellers…) no són seus, sino que són part de l’història valenciana, balear o aragonesa.

Sino, ¿Perqué és tan important per ad ells que el valencià no siga reconegut com a llengua?, ¿De que tenen por?

Hi ha persones pancatalanistes, com Carod-Rovira, que han arribat a amenaçar a Zapatero dient-li que si no troba una solució, si no canvia la demanda en la U.E.… si no torna a afonar i ofegar a l’idioma valencià, li retirarà el soport polític i a més no aprovara els presuposts per a l’any que ve (2005)… ¡Fotre!, és més important per als catalans la llengua valenciana que la pròpia política estatal del govern central, ¿No s’ha preguntat vosté perqué?

A més So Moratinos, que no li mengen el cap, no hi ha cap mida que puga conformar a valencians i catalans en respecte ad este tema; si seguix en la posició que ha començat, que és la bona, que és la llegal, que és la constitucional, als catalans no els va a agradar, i si canvia, és torna arrere i demana a la U.E, el reconeiximent del “valencià/català”, un terme absurt i fora de la llegalitat puix l’Estatut d’Autonomia de Valéncia inclou en ell molt clarament el terme, “valencià”, no nos va a gustar als valencians.
L’únic camí que és pot seguir és el de la llegalitat, i si a alguns no els agrada, si als catalans no els agrada, des de fa vora cent anys no nos agrada a nosatres, els valencians, que nos estiguen catalanisant als nostres chiquets en els coleges.

So Moratinos, per a finalisar, a soles dir-li una cosa, NO deixe que unes quantes persones d’una comunitat més d’Espanya decidixquen el futur de tot el país sancer. MAI una minoria pot, deu, subjugar ad una majoria. Siga vosté eixa persona, eixe polític que canvie el rumbo de l’opressió llingüística en Espanya.

 
 
 
Usuaris en llínea Grup LLVS   -   Octubre 2006 Amunt