JOAN BENET RODR═GUEZ i MANZANARES

 
   

 
  Data de Publicaciˇ
Dilluns
02 de juliol de 2003
   
  Artícul 022
   
  Anar a l┤Inici
   
 
   
   
ART═CUL
 
 
EL CATAL└; UNA LLENGUA TACADA DE SANC
 

El catalÓ Ús una llengua tacada de sanc, pero no de sanc per ferides en armes fÝsiques, sino tacada de sanc per les ferides fetes en el cor de moltes i moltes de persones que s'han mort esperant i desijant que la purea de la llengua valenciana torne a pujar a lo mÚs alt, en lloc de vore com el catalÓ a forša de polÝtica i diners estÓ afonant no a soles al valenciÓ sino a moltes mÚs llengŘes i cultures.

Els catalans comenšaren per fer oficial el catalÓ en Andorra, desprÚs escrigueren el terme catalÓ en l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, ara estan acabant el procÚs de catalanisaciˇ de la nostra llengua i cultura valenciana, i dic tambÚ cultura, pero cultura en may˙scules, puix la llengua Ús una part fonamental de la cultura de qualsevol poble, i quan ad un poble li lleven la seua llengua imponent-li una atra aliena ad ell, l'han llevat gran part de la seua cultura.

Ara han comenšat atacant a l'aragonÚs, dient tambÚ que Ús un forma de catalÓ... o aixina.

Pero ara, desprÚs de trenta anys de catalanisaciˇ del valenciÓ i l'usurpaciˇ de la nostra cultura valenciana, Ús quan estem veent la verdadera finalitat dels catalans, puix Andorra, les Illes Balears, Lo Regne de ValÚncia, Aragˇ... a soles han segut uns quants passos per a conseguir lo que volen, íFer del catalÓ La Llengua Universal!.

El govern catalÓ i les entitats i partits polÝtics afins a l'imperialisme catalÓ estan finanšant, (en molts diners), artÝculs en prensa nacional i internacional fent propaganda pancatalanista, estan dient un bon grapat de mentires en les entitats ComunitÓries, estan finanšant emissores de rÓdio en catalÓ en ciutats com l'Alger i espais de televisiˇ en catalÓ com ho fan en Franša.

Les mentires i burrades estan fent un montˇ tan gran sobre uns peus de fanc tan poc s˛lits que a soles Ús qŘestiˇ de temps vore com Ús van a desplomar al sol, puix el fi dels catalans, com ya Ús pot imaginar... Ús el mˇn, el mˇn sancer.

Els catalanistes estan demanat que el catalÓ siga llengua oficial en Europa, estan demanant que el catalÓ siga llengua d'estat en l'Estat Espanyol, estan demanant tantes coses, que de segur no s'estan donant conte de que en eixe afany no estan a soles afonant el mallorquÝ, el menorquÝ, l'eivissenc, el valenciÓ, l'aragonÚs... sino tambÚ el castellÓ, el gallec, el vasc, i llengŘes com l'italiÓ, per eixemple, puix si ya han comenšat a catalanisar en sÚrio l'Alguer, molt pronte Ús trauran de la mÓnega qualsevol badoqueria per a dir que en ItÓlia sempre s'ha parlat catalÓ i que la llengua italiana a soles Ús una variant del catalÓ.

Els catalans no tenen mida.

Per a arrematar est escrit vullc dir que a la demanda de convertir al catalÓ en llengua d'estat, Ús farÓ realitat a soles si polÝticament, (puix no tÚ res que vore la llingŘÝstica), Zapatero i el seu partit ha de seguir pagant el recolzament dels catalans per al seu govern, pero si aš˛ arriba a fer-se realitat, serÓ la mort s˙bita del castellÓ i totes les llengŘes minoritÓries en Espanya.

┐PerquÚ? Puix molt fÓcil. En quant fora llengua oficial, segur que esta parla seria imprescindible per a entrar a treballar en qualsevol lloc p˙blic, l'educaciˇ en els coleges a tots els nivells serÝa en catalÓ i com un favor hauria una lÝnea en castellÓ, pero no en tot el soport del govern central, el qual estaria situat en Barcelona, passant Madrit a ser una comunitat aut˛noma de tercera, per a llevar-li qualsevol esperit del seu poder anterior.

íMÚs clar aigua!

A soles desig que puga vore abans de morir-me, que el catalÓ s'afona en la mÚs fonda misŔria, i que el valenciÓ torne a tindre un atre Sigle d'Or, per que s'ho mereix.

 
 
 
Usuaris en llÝnea Grup LLVS   -   Octubre 2006 Amunt