JOAN BENET RODR═GUEZ i MANZANARES

 
   

 
  Data de Publicaciˇ
Dilluns
29 de giner de 2007
   
  Artícul 018
   
  Anar a l┤Inici
   
 
   
   
ART═CUL
 
 

ZAPATERO VA A IMPULSAR EL CATAL└ EN EUROPA. MAL COMENCEN ELS QUATRE ANYS DEL SEU MANDAT

 

A Zapatero l'ha vingut de noves aš˛ de ser president, puix ni encara el seu partit cre´a que anaren a guanyar les votades, pero bo, tots sabem perquÚ les ha guanyat.

Lo que realment nos importa a nosatres Ús que des de que comenšÓ a sentir-se president, en acabant en el discurs que donÓ en els dies de la seua investidura, no ha fet gens per lo Regne de ValÚncia, molt al contrari, d'aš˛, ha paralisat el Pla Hidrol˛gic, deixant sense aigua a moltes llocs, íSense aigua!, que no Ús poc. No ha dit res de la Copa AmŔrica, quan Ús un proyecte d'una envergadura tan gran que les sueus obres ya deurien d'haver acabat. íYa vorem cˇm queda aš˛!

Pero d'entre totes les coses que ha dit, hui Ús troba acÝ perque ha dit, que va a impulsar el catalÓ com a llengua europea. íNo tinc paraules per a expressar lo que sent!

O siga, no Ús a soles que el Govern Central actual i anterior estÓ fent o´ts sorts i ulls cegos, a la catalanisaciˇ que, fomentada per la Generalitat de Catalunya i tota la comunitat catalana, estÓ fent-li a unes atres comunitats com Lo Regne de ValÚncia, Lo Regne d'Aragˇ o Lo Regne de Mallorca, d'una forma declarada, frontal i brutal, sino que ademÚs els estÓ ajudant a que se n'ixquen en la seua. íCom ya he dit moltes vegades, aš˛ a soles Ús, pa per a hui i fam per a demÓ!, per que els catalans no sˇn gent que s'obliden de res.

De fet, aš˛ de recolzar al catalÓ com a llengua europea, nos pareix que Ús com comenšar a pagar lo que, segons ells clar, encara no s'ha fet, que sˇn els pactes de desprÚs de les eleccions. Hi ha molts partits que l'han recolzat com a president i entre ells, E.R.C. (Esquerra Republicana de Catalunya), i tots tenen que cobrar-se d'alguna forma eixe vot.

Per una atra banda, no ha d'oblidar-se a Zapatero, que segons els Estatuts d'Autonomia, (ara que encara no s'han reformat ni manipulat per quatre polÝtics), hi ha unes atres llengŘes oficials en Espanya, sense contar en totes les llengŘes que sense ser oficials, Ús parlen en molts llocs de la nostra geografia, i que decantar-se p˙blica i polÝticament per una llengua, Ús menysprear i tirar per terra a totes les atres llengŘes, i aix˛ a soles Ús crear malestar general en tota Espanya, puix la gent pot pensar, "I per quÚ el catalÓ i no el gallec, l'euskara, el valenciÓ..." Aš˛ a soles Ús posar-se a tot lo mˇn (manco Catalunya) en contra d'ell, a la mateixa vegada que posar a tota Espanya en contra de Catalunya.

Pero tot aš˛ no Ús nou per als regnes mencionats, i ara per a tota Espanya, puix si arribeu a la pagina de l'AgŔncia Tributaria, http://www.agenciatributaria.es vos donareu conte de que estÓ escrita en castellÓ, com toca per ser la llengua oficial d'Espanya, pero tradu´da a soles al catalÓ. Ara tambÚ posa, ValenciÓ i Gallec, grÓcies a gent que com yo mateix, hem enviat molts mensages queixant-nos d'aš˛, pero de totes formes, tant el valenciÓ com el gallec, estan buits de continguts.

Si el present Govern Central no canvia la seua actitut en respecte a la polÝtica llingŘÝstica, i mana a cadasc˙ a on li toca estar, passar dels escrits a alguna cosa mÚs fort i contundent, Ús a soles qŘestiˇ de temps.

 
 
 
Usuaris en llÝnea Grup LLVS   -   Octubre 2006 Amunt